O WEBINARZE
Ryby to niezwykle ważny element zdrowej diety dzieci i młodzieży. Dostarczają pełnowartościowego białka, witamin i kwasów omega-3, które wspierają rozwój mózgu i odporności.
Jednocześnie ich wprowadzanie do jadłospisów szkolnych i przedszkolnych bywa wyzwaniem – od przepisów prawnych, przez kwestie jakości i bezpieczeństwa, aż po preferencje smakowe dzieci.
Podczas naszego spotkania pokażemy, jak mądrze serwować ryby w placówkach edukacyjnych i żłobkach.
MIEJSCE WYDARZENIA
ONLINE
TERMIN: 13.10.2025 r.
GODZ. 13.00
Czego dowiesz się ze szkolenia?
Przypomnienie przepisów
Nasze webinarium zaczniemy od przypomnienia podstawowych przepisów dotyczących nowych norm żywienia oraz wymagań dotyczących zaleconych częstotliwości serwowania ryb oraz oznaczania alergenów.
Co warto wiedzieć o rybach i produktach rybnych
W dalszej części skupimy się miedzy innymi na tym co warto wiedzieć o rybach szczególnie w kontekście:
Jak zachęcić dzieci do jedzenia ryb
Ważną części naszego szkolenia będzie również dostarczenie praktycznych wskazówek w jaki sposób zachęcić dzieci do jedzenia ryb. Skupimy się między innymi na następujących kwestiach:
Wybór gotowych produktów
Na koniec opowiemy również o wyborze gotowych produktów dla stołówek szkolnych. W tej części szkolenia damy wskazówki jak czytać etykiety półproduktów rybnych oraz jakie produkty gotowe ułatwiają organizację żywienia i są zgodne z przepisami
KORZYŚCI Z UDZIAŁU W WEBINARZE
Dogodna formuła online, dzięki której możesz wziąć udział w webinarze z każdego miejsca.
Szkolenie prowadzi ekspertka zajmująca się dietetyką pediatryczną i żywieniem w placówkach oświaty i żłobkach
Wyślemy na Twój adres e-mail imienny certyfikat, potwierdzający nowe kwalifikacje zawodowe
EKSPERTKA
Dorota Sokół
Zajmuje się dietetyką pediatryczną i żywieniem
w placówkach oświaty i żłobkach
WYPEŁNIJ FORMULARZ I ZAPISZ SIĘ